5.50€

ENTEREX 8g

ENTEREX 8g
Enetrex je izdelek široka spektra primeren za pse, mačke, glodavce, kunce in okrasne ptice. Odlikuje ga edinstvena sestava, ki temelji na mešanici aktivnega oglja, zeolita, pektina in kaolina. Kombinacija teh snovi deluje adsorbcijsko v prebavilih ali na površini kože. Priporočamo ga za uporabo pri živalih, ki jih pestijo prebavne težave ali pri živali, ki so zaužile strupene snovi. Iz prahu lahko izdelamo tudi pripravek, v katerega namočimo sterilno gazo in jo položimo na kožo, kjer je nastala oteklina zaradi pika žuželke ali ugriza kače ali če je rana prišla stik s strupeno snovjo.

Aktivno oglje: znano tudi kot »trda goba«, ker ima idealno površino za adsorbcijo mikrobnih in drugih strupenih snovi.

Zeolit: izvira iz kubanskega kamna; mineral zeolit ima adsorpcijsko sposobnost 4-krat višjo kot aktivno oglje.

Pektin: njegov razkroj ustvari v črevesju okolje, neustrezno za neobičajno bakterijsko floro. Pektin ima tudi sposobnost varovati površino črevesne sluznice pred dražečim delovanjem strupov in bakterij. Rastlinsko oglje (slabo fermentivna vlaknina) in pektin (dobro fermentivna vlaknina) predstavljajo v Enterexu 28 % vlaknin, ki uravnavajo motoriko črevesja.

Kaolin: snov s sposobnostmi izsrkavanja in zaščite. Zaradi nekaterih posebnih strupenih substanc, ki jih odstranjuje (na primer parakvat) je pomembnejši od aktivnega oglja.


Priporočamo za: živali, ki so zaužile strupene snovi (zdravila, kemikalije, soli, okuženo hrano, strupene rastline, pesticide) ali prišle v kontakt z njimi, preko kože (v primeru okuženih in bolečih poškodb, oteklinah, pikov žuželk, kač, izpostavitvi rane strupenim snovem).

Odmerjanje: Enterex je treba uporabljati oralno kot dodatek k prehrani ali razredčenega z vodo. Ob uporabi razredčenega z vodo, moramo vsako vrečko raztopiti v 40 ml vode in dajati vsakih 4, 6, 8 ali 12 ur, s pomočjo brizgalke ali sonde.

V primeru zaužitja strupenih snovi:
Psi in mačke: do 20 kg telesne teže 2 (dve) 8 g vrečki, razredčena z 80 ml filtrirane vode, vsakih 4 do 6 ur, dokler ne pride do izboljšanja.

Kot obkladek:
Psi in mačke: do 20 kg telesne teže 1 (ena) 8 g vrečka, razredčena s 40 ml filtrirane ali prevrete vode, vsakih 12 ur.

Priporočila:
  • je učinkovitejši, če ga damo takoj (do 30 minut po zaužitju)
  • počasno dajanje
  • pri monogastričnih živalih se lahko uporablja za spiranje želodca

V primeru zaužitja strupenih snovi, ugriza strupene kače ali dlje trajajoče driske, svetujemo obisk in posvet veterinarja.

Sestavine: (100 g izdelka vsebuje):
aktivno oglje..................40 g
zeolit............................40 g
kaolin...........................10 g
pektin...........................10 g

Mnenja

Proizvajalci
Hitro iskanje
 
Išči s ključnimi besedami.
Napredno iskanje
0 artiklov
Deli artikle
Deli z E-Mailom Share on Facebook
petmanbarf